Pričetek novega šolskega leta

Spoštovani,

v novo šolsko leto bomo vstopili v ponedeljek, 2. septembra 2024. V šoli je že vse pripravljeno na prihod učencev. Da bo vse potekalo brez težav, vam posredujem nekaj uvodnih informacij:

– Delovni čas šole ostaja nespremenjen od 6.00 do 15.40. Za vse učence poteka jutranje varstvo od 6.50 dalje, in sicer za učence razredne stopnje v jedilnici (4. a in 4. b  in 5. b), za ostale učence v matičnih učilnicah (3., 2. in 5.a razred ter celotno predmetno stopnjo). Za prvošolce je jutranje varstvo od 6.00 dalje v matični učilnici. V kolikor kdo od mlajših učencev potrebuje varstvo pred 6.50, to pisno sporočite na moj e-naslov.

– Začetek pouka ostaja nespremenjen (7.30).

– Prevozi avtobusa ostajajo nespremenjeni, prav tako trenutno ni več obvoza. Nekoliko se je spremenil vozni red kombija v jutranjem času. Prvi šolski dan bodo prevozi po pouku nekoliko prej zaradi drugačne organizacije dejavnosti. Kombi bo pričel z vožnjami ob 12.00, avtobus pa ob 12.25.

– Kosilo bo 1. šolski dan organizirano za vse, ki imajo urejeno prijavo na kosilo. Odjava prehrane/lahko tudi prijava kosila poteka samo preko spletne aplikacije E-asistent vsak dan najkasneje do 9. ure zjutraj. Starši prvošolcev prejmete dodatna navodila.

– Razširjen program (Rap) bo potekal tako kot v preteklem letu. Vrata bodo odklenjena od 14.30 dalje. Do te ure je prevzem otroka mogoč le s klicem na telefonsko številko. Prosim, da pri klicu poveste svoje ime ter ime in priimek otroka, ki ga zunaj čakate pred vrati stare šole. Telefonske številke so stalne glede na skupino. Od 14.30 dalje otroka lahko prevzamete v učilnici – vse skupine bodo v stavbi stare šole.

– Vse ostale informacije (urniki, razporeditve … ) bodo učencem posredovane 1. šolski dan s strani razredničark in razrednika.  Učenci od 1. do 5. razreda vse šolske potrebščine prinesejo v šolo 1. šolski dan, ostali učenci naj imajo s seboj beležko za zapis pomembnih informacij, saj bo pouk ta dan potekla nekoliko drugače. Urnik bo uradno objavljen v soboto, 31. 8. 2024, na spletni strani šole in v aplikaciji eAsistent.

– Zaradi izgradnje kanalizacijskega omrežja bo v okolici šole in vrtca urejen enosmerni promet in sicer z uvozom pri podjetju Arch (rdeča stavba) ter z izvozom pri trgovini Mercator. Parkiranje bo zaradi še potekajočih se del na tem mestu zelo oteženo.

Drage učenke in učenci, spoštovani starši, učenje je delo, obiskovanje šole pa več kot delo. Šola je prostor druženja, medsebojnega spoštovanja, ustvarjalnosti, raziskovanja, ustvarjanja odnosov, prostor veselja in prostor, kjer lahko najdemo oporo tudi takrat, ko jo potrebujemo.

Skupaj poskrbimo, da bo tudi v novem šolskem letu naša šola varen kraj, kjer se bodo tkale vezi prijateljstva, sodelovanja in dobrih medsebojnih odnosov.

Za vse dodatne informacije sem vam na voljo preko e-pošte nina.pirc@os-raka.si ter na telefonski številki 041/590 479.

Veselimo se našega ponovnega srečanja.  

                                                                                                                Nina Pirc, ravnateljica

Obiskano 66, od tega 1 današnjih ogledov.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost